Bemutatkozás Szegeden

A Szegedi Hagyományőrző és Városvédő Egyesület meghívására március 14-én részt vehettem a Korona szállóban szervezett, Közéleti Kávéház nevet viselő esten, amelyet nemzeti ünnepünk alkalmából szerveztek.
Az est házigazdája vitéz Szilágyi Árpád, az egyesület vezetője volt. Beszéltem költészetemről, ars poeticámról, irodalmi, publicisztikai munkámról, s a közönség meghallgathatott egy megzenésített versemet is. Az estre elkísért az aradi Kölcsey Egyesület elnöke, Jankó András, Berecz Gábor, az egyesület titkára. Irházi János, az eddig megjelent két verskötetem szerkesztője költészetemről szólt, Sinka Pál, a Pécskai Polgrmesteri Hivatal kommunikációs vezetője pedig a város magyar kultúrájáról, a magyar hagyományok őrzéséről. Ő képviselte Antal Péter polgármestert, aki sajnos más elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen. A program végén köteteimből, CD-imből ajándékoztam a vendégeknek, ezeket természetesen dedikáltam is.
A Közéleti Kávéház március 14-i programjának középpontjában a magyar kultúránk és hagyományaink álltak, s az esten közreműködött még többek között Farkas Annamária operaénekes (Kolozsvár), Takács Éva népdalénekes és a Sándorfalvi Kamarakórus (Erdélyi József, Vass Ildikó, Publik Antal, Fazakas János, Mizsei Zoltán).

Amit az esten magamról elmondtam, itt tekinthető meg:

Category: Cikkek
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.