Második könyvbemutatóm a Tóth Árpád Irodalmi Körben

A tervezettnél (technikai okokból) egy héttel később, de a szokásos keddi ülésnapon, szeptember 25-én nyílt meg az Aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör újabb évada.

Méghozzá két könyvnek a bemutatójával: az egyik szerzője dr. Brauch Magda, aki nemcsak állandó résztvevője, de a legszorgosabb előadója is a körnek, a másiké a pécskai Mester József Tamás.

A jelenlévőket a kör elnöke, Regéczy Szabina Perle köszöntötte az új évad első találkozóján, és ugyancsak ő méltatta Brauch Magda legújabb, az Irodalmi Jelen Könyvek sorozatban megjelent Jó szóval oktasd, játszani is engedd c. legújabb, nyelvműveléssel kapcsolatos kötetét. A szerző alkotói pályájának vázolása után részletesen ismertette a kötet fejezeteit, illusztrálásként pedig Kolumbán Zsolt, Hevesi József és Katona Béla körtagok olvastak fel egy-egy írást. A szerző megemlítette, hogy a címet (a József Attila-idézetet) Simonfi Imre ny. újságíró javasolta, és azt is elmondta: könyvét elsősorban a diákoknak szánta.

Mester József Tamás nevét első verseskötetéből ismerheti az olvasó, de azokból a publicisztikai írásokból is, amelyek a Nyugati Jelenben kerültek a nyilvánosság elé. Az ő (második, magánkiadásban megjelent) kötetét is a kör elnöke mutatta be, kiemelve: a szerző legfőbb témája a szerelem, de a kötetben helyet kapnak a közéleti líra versei és néhány publicisztika is. Külön kiemelte a kötet értékei között a szép és érdekes természeti képeket. Miután Lovász Miklós, Czernák Ferenc és Kiss Anna felolvasott egy-egy verset, Mester József elmondta: a mindennapi élet mozzanatait próbálta megörökíteni az utókornak, hogy az ne essen ugyanazokba a tévedésekbe, mint az elődök.

A hangulatos környitó szeretetvendégséggel zárult.

(Nyugati Jelen, 2012. szeptember 26.)

Category: Cikkek
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.